Sa punem punctul pe rana si sare pe "i"

Vox Populi

Abia daca mai recunosc Bucurestiul si nu, nu e din cauza gropilor.
  • Centrul vechi e restaurat (a se citi acoperit cu tone de ciment) ingropand si dovezile ca partea aia a fost odata prospera. Nu se mai poate circula pe Lipscani si strazile apropiate sau sa pierzi timpul uitandu-te ca un om nebun la un balcon care e mai vechi decat 3 generatii ale familiei tale pentru ca ai putea sa calci pe langa. Panourile despre istoria locului au disparut tocmai pentru ca in sapaturile atat de bine gandite si planuite in detaliu au aparut ambalaje si tot felul de alte deseuri. Ele nu fac parte din istorie. Inca. Asa ca nu mai avem nici panouri. Si daca am avea as insista sa avem si sageti, aratand directia. In jos. Mi-e rusine sa ma intalnesc cu turisti care stiind ca acolo e centrul vechi vin inarmati cu aparate de fotografiat. Si ce gasesc? Basculante si cutii de bere sau Cola, ca-s mai scumpe. Ma gandeam sa restaurez si eu casa bunicilor dar nu mi-a trecut niciodata prin minte sa torn cateva tone de ciment peste ea. Trebuie sa reevaluez planul. Si bugetul.

  • Piata Unirii se transforma in perioada asta intr-unul din cele mai mari centre de specula din oras. Dupa Europa, evident. In numai 30m poti cumpara absolut totul pentru o tinuta soc in faimosul 32 ca doar e asa aproape. Cumperi de acolo si apoi mergi in Unirea sa te schimbi la toaleta ca daca te vad parintii imbracata asa nu mai iesi din casa decat pe geam. Recunosc ca sper ca stai la etajul 10. Iesi din Unirea cu un aer sofisticat desi pe fundul tau scrie cu sclipici "Guci" si de data asta traversezi parcul, nu ai fi nebuna sa mergi din nou prin tunelul mortii. Incep sa cred ca e marsul rusinii pe langa tarabele alea.

  • Casutele sau ce or fi. Poti cumpara de la turta dulce pana la haine de blana. Ori sunt eu ametita de la vinul fiert pe care l-am baut ieri ori chiar Unirea seamana din ce in ce mai mult cu Europa numai ca nu are chinezi. Nu sunt mai rasista decat limbajul semnelor (a se vedea semnul pentru "evreu" si "chinez"). Cred ca e o conspiratie la mijloc pentru ca din toata baricada aia de casute numai una era deschisa aseara la 6 fapt pentru care majoritatea traversau drumul rusinii pentru vreun chilipir.

  • Nu stiu daca cineva a observat trupele peruviene care se perinda prin tot Bucurestiul. Cred ca mi-au pus vreun cip pentru ca pe unde ma duc dau de vreuna. Chiar ieri erau doua la ... *drums* da! la Unirii. Una ca sa incante fatuca cu blugii "Guci" in timp ce astepta 32-ul si cealalta langa clatitaria ambulanta. Printre capetele curioase (and not yet sevored from the sound) am putut sa disting pene lungi. Si atasate de un om. Cred ca era om. Sper sa nu fi fost om. Si in timp ce el rostea singurele vocale ale melodiei tot sarea de la stanga la dreapta. Facea un fel de traseu pentru incepatori de la jocurile video de formula 1. In timp ca imi prindeam neuronii de picioruse sa nu fuga, am observat ca incepe sa ploua. Abia atunci mi-am dat seama ce facuse de fapt marsavul. Dansul ploii. Asculta, monser, nu ai vrea tu sa te muti de la Unirii in pasajul de la Universitate? Ca tot aveam gresie noua. Dar sa stai la intrare, poate te alegi cu vreo doua sacosi in cap si 5 picioare in coaste. Cum ar zice Mircea Radu: "Din inertie". Revenind la cealalta trupa pozitionata strategic langa clatitarie. Campul meu vizual era foarte limitat. Asta inseamna ca eram socata. Iar nu mai clipeam. Era o fatuca imbracata intr-un costum cred ca traditional care sarea intr-un picior si in celalalt. N-am reusit sa ii vad fata pentru ca eram prea fascinata de cizme. Erau lucioase (vinilin). Si ascutite. Cu toc cui. Deci moda aia e mai veche decat credeam. Din cate mi-a dat cineva de inteles tipa era romanca. Am cateva intrebari pentru cei care au angajat-o: Primeste spor de rusine? Trebuie sa stie anumite miscari SAU doar saritul intr-un picior e destul? Daca stie spaniola asta nu inseamna ca e din tara voastra, admiteti deci ca telenovelele sunt de ajuns?
La ce mi-am supus bietii neuroni jumatate de ora e destul pentru restul anului. Dar poate ca dramatizez putin.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare